New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te helpen versnellen. In deze transitie moeten bedrijven, (kennis-) instellingen en overheden samen innoveren om doorbraken te bereiken in technologie en kennis, in economische en maatschappelijke toepassingen én in het denken en doen van mensen. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen.

Voor de versterking van ons team onderwijs zoeken wij een: Projectmedewerker (0,5 fte)

Het team en de functie
Voor het Energy Academy programma zijn wij opzoek naar een kandidaat voor de functie projectmedewerker die het onderwijsteam met verschillende uitvoerende taken kan ondersteunen. Affiniteit met het onderwerp “energietransitie” is een vereiste, om zo ook inhoudelijke betrokkenheid te kunnen waarborgen. Het takenpakket is afwisselend met vooral een uitvoerend karakter. Er wordt echter wel van de projectmedewerker verlangt dat deze zelfstandig kan handelen en over het inzicht beschikt om zelf een agenda op te stellen en keuzes te maken. Ook vereisen sommige communicatie taken een bepaalde vorm van strategisch denken. Enige flexibiliteit is verreist met het oog op de event agenda van het Energy Academy programma. De projectmedewerker zal vooral nauw samenwerken met het team energieonderwijs. De werkzaamheden zullen dan ook grotendeels worden verricht vanuit het kantoor. Een werkplek zal hiervoor worden ingericht.

Een bijbaan binnen het onderwijsteam van de New Energy Coalition, biedt de kans om jezelf verder te ontwikkelen binnen de organisatiestructuur van een publiek-privaat partnership. Daarnaast leer je als projectmedewerker over alle dimensies van de energietransitie en het belang van interdisciplinair energieonderwijs. Ook zal je kennis maken met de verschillende partijen die betrokken zijn bij de energietransitie en leer je waardevolle skills binnen het projectmanagement.

Functie-inhoud

 • Correspondentie met deelnemers
 • Correspondentie met project partners
 • Uitvoeren van evenement- en certificaat-administratie
 • Voorbereiden van evenementen (promotie, communicatie, regel-zaken)
 • Ondersteunen bij evenementen op locatie
 • Ontwikkelen promotiemateriaal

Functie-eisen

 • Zelfstandig
 • Flexibel
 • Organisatorisch sterk
 • Beheerst de Nederlandse en Engels taal
 • Affiniteit met het onderwerp “energie transitie”

Arbeidsvoorwaarden
De datum van indiensttreding is zo snel mogelijk. Het betreft een dienstverband voor 1 jaar, met optie tot verlenging. Wij bieden een gevarieerde baan in een informele werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris. De functie is ingeschaald op schaal 3, met een (aanloop)salaris van €1.747 bruto per maand. De inschaling is afhankelijk van je werkervaring.

Informatie
Meer informatie over de functie kun je inwinnen bij Marije Tempel (m.tempel@newenergycoalition.org) en voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra, HRM (via: 088-1166800).

Je kunt solliciteren door vóór maandag 15 april een motivatiebrief en CV te sturen naar HRM@newenergycoalition.org. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 16 en 17.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Achtergrond informatie
Het Energy Academy programma is een initiatief van New Energy Coalition, Hanze UAS en de RUG, om energieonderwijs te stimuleren en studenten meer bewust te maken van hun rol in de energie transitie. Het programma is er op gericht dat studenten met verschillende studieachtergronden samen komen om kennis te maken met het interdisciplinaire karakter van de energietransitie. Iedere student speelt nu en in de toekomst een rol in deze transitie naar duurzame energie; communicatie, rechten, economie, kunsten, natuurkunde, etc. Dit sluit ook aan bij de energieroutes van de Hanze en bijvoorbeeld de energie minor van de RUG. Naast studenten zijn ook andere geïnteresseerden welkom om onze extra curriculaire activiteiten bij te wonen (bijvoorbeeld docenten of medewerkers van Hanze UAS of RUG). Naast lezingen organiseren we: excursies, debatten en masterclasses (deelname is gratis).

Deze leeractiviteiten zijn voor studenten afzonderlijk en los te volgen, maar ze vormen ook een belangrijk onderdeel van het “Energy Academy Certificate”. Het volgen van leeractiviteiten is namelijk een randvoorwaarde voor het verkrijgen van dit Energy Academy Certificate . Om hiervoor in aanmerking te komen moeten studenten minimaal 10 leeractiviteiten volgen tijdens de gehele studieperiode en daarnaast 30 ECTS aan interdisciplinair energieonderwijs volgen bij hun eigen onderwijsinstelling. Studenten die de route van het T-shaped energie-onderwijs hebben gevolgd, en in het bezit zijn van een Energy Academy Certificate, hebben een duidelijk energieprofiel, dat ook voor toekomstige werkgevers interessant en herkenbaar is.

Voor meer informatie over het Energy Academy project kan je kijken op onze website.