Energy Academy Europe is onderdeel van New Energy Coalition

 

Over New Energy Coalition
New Energy Coalition is opgericht om een wezenlijke bijdrage leveren aan de energietransitie, zowel op nationaal als internationaal niveau. Een brede coalitie met kennisinstellingen waaronder Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen en met de energiesector, overheden en industrie. Met elkaar maken we de wereld schoner en duurzamer.

Een van de concrete bijdragen die we leveren aan de energietransitie is het opleiden van een nieuwe generatie (jonge) mensen. We hebben in de toekomst specialisten nodig die de energietransitie integraal begrijpen (T-shaped professionals). Daarom werken we aan een toename van het aantal gekwalificeerde vakmensen en wetenschappers.

Het bureau van New Energy Coalition is gevestigd in het nieuwe Energy Academy gebouw op Zernike Campus Groningen. Er werken circa 50 medewerkers in verschillende teams en projecten. Voor meer informatie: www.newenergycoalition.org.

Onderwijs
New Energy Coalition werkt onder meer aan het opleiden en uitbreiden van het aantal energiestudenten voor de toekomstige arbeidsmarkt. Onderdeel daarvan is het aanbieden van een Engelstalig programma van zgn. leeractiviteiten. Dat zijn lezingen, debatten, masterclasses en excursies over diverse aspecten van de energietransitie. Studenten van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen, maar ook van andere onderwijsinstellingen, kunnen deze leeractiviteiten volgen als aanvulling op hun reguliere onderwijsprogamma. Hiermee kunnen studenten het door New Energy Coalition uitgegeven Energy Academy Certificate behalen.

Voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van dit programma zoeken wij een enthousiaste en energieke:

Coördinator Leeractiviteiten 32-40 uur

Als Coördinator Leeractiviteiten val je onder het team Onderwijs van New Energy Coalition. Dit team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het programma van de leeractiviteiten.

Functieprofiel
Als Coördinator Leeractiviteiten ben je verantwoordelijk voor het programmeren en organiseren van professionele lezingen, masterclasses, debatten en excursies voor studenten (en andere belangstellenden) en help je mee deze te promoten. Je bent (mede-)verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering, het opzetten van een meerjarenplan en de uitvoering van activiteiten. Je legt contact met sprekers en onderhoudt deze contacten, en zorgt voor alle logistiek rondom de activiteiten. Daarnaast ben jij dé contactpersoon voor de sprekers en bezoekers tijdens het evenement, en zorg je voor een passend welkom en Engelstalige introductie. Je draagt bij aan het opbouwen van duurzame contacten met sprekers en ontwikkelt mee aan een jaar- of semesterplanning van leeractiviteiten. Meer informatie over de leeractiviteiten kun je vinden via onderstaande button.

Je zorgt samen met collega’s voor de marketing en promotie van de leeractiviteiten en je levert input voor de communicatiemiddelen zoals flyers, programmaboekjes en sociale media. Een klein deel van jouw tijd zal je besteden aan voorlichting geven over de activiteiten, bijvoorbeeld op open dagen en bij het bemensen van stands.

Naast deze werkzaamheden kun je ingezet worden bij de overige activiteiten van het cluster Onderwijs. Bijvoorbeeld het mede vormgeven aan nieuwe cursussen voor het portfolio van professional education of het mede invulling geven aan de energie-leeromgeving voor studenten en docenten.

We vinden het belangrijk dat je een enthousiaste en proactieve houding hebt en een goede teamplayer bent. Je kunt je identificeren met de doelen van New Energy Coalition en wilt ons helpen om de organisatie van het onderwijsprogramma te professionaliseren. Je bent praktisch en pragmatisch ingesteld, houdt van aanpakken en hebt een hands-on mentaliteit. Je hebt ervaring in het zelfstandig organiseren van kleinere evenementen en de promotie ervan. Je bent in staat om ook onder tijdsdruk het overzicht te bewaren, meerdere ballen in de lucht te houden en de juiste prioriteiten te stellen. Je bent flexibel wat de indeling van je werktijden betreft – deze zullen niet altijd een vast weekschema kunnen volgen.

Functie-eisen

  • WO of HBO opleiding, bij voorkeur master niveau, met aantoonbare kennis van energievraagstukken
  • Aantoonbare affiniteit met (interdisciplinair) onderwijs; didactische vaardigheden zijn een pré
  • Aantoonbare ervaring met het organiseren van events en met projectmatig werken
  • Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden
  • Flexibel, zelfstandig en gericht op samenwerking
  • Uitstekende en aantoonbare beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling
  • Goed kunnen spreken en presenteren voor grotere groepen in beide talen

Arbeidsvoorwaarden
De datum van indiensttreding is vanaf 1 februari 2018. Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar. Een tijdelijke verlenging is niet uitgesloten. Je komt in dienst van de New Energy Coalition. Wij bieden een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Deze functie wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid zullen interne kandidaten met voorrang worden behandeld.

Informatie
Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Kim van Dam of Linda Flanderijn (050 3634219). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra (088-1166800).

Je kunt solliciteren door voor 8 december 2017 een motivatiebrief en CV te sturen naar info@newenergycoalition.org.