VACATURE: Communicatietalent/ online marketeer (0,8-1 FTE)

New Energy Coalition is opgericht om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de energietransitie, zowel op nationaal als internationaal niveau. Energy Valley, Energy Academy Europe en Energy Delta Institute hebben eind 2017 hun krachten gebundeld en zijn samen verder gegaan als New Energy Coalition. Samen vormen wij een bredere coalitie met kennisinstellingen zoals Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen, met de energiesector, overheden en de industrie. Samen werken wij aan de energietransitie en aan een duurzamere en mooiere wereld.

New Energy Coalition is gevestigd in het Energy Academy gebouw op de Zernike Campus in Groningen. Er werken circa 50 medewerkers in verschillende teams en projecten. Meer informatie: www.newenergycoalition.org

Het team en de functie

Het team Marketing & Communicatie verzorgt de corporate communicatie van New Energy Coalition en is verantwoordelijk voor de communicatie van een divers pakket aan projecten, evenementen en activiteiten die New Energy Coalition uitvoert in samenwerking met haar partners. Het takenpakket is heel gevarieerd: we adviseren, stellen communicatieplannen en -strategieën op en zijn verantwoordelijk voor de activiteiten en middelen die hier uit voortkomen, zoals websites, social media-kanalen, persrelaties, promotie en ondersteuning van evenementen en programma’s. De voertaal is wisselend Nederlands en Engels.

Voor het team zoeken wij een

Communicatietalent/ online marketeer

We zijn op zoek naar een creatieve en proactieve communicatiemedewerker met een talent voor online marketing.

In deze functie ligt de nadruk op online communicatie, zowel adviserend als uitvoerend. De taken variëren van het bouwen en onderhouden van websites en social media tot het ontwikkelen van online campagnes (SEA, social media en e-mail marketing) en het monitoren en analyseren daarvan. Je bent verder (mede) verantwoordelijk voor het creëren en afstemmen van online content.

Daarnaast ben je breed inzetbaar en begeleid je in samenwerking met je marketing- en communicatie collega’s communicatie van projecten de we bij New Energy Coalition uitvoeren. Daarin breng je de communicatiebehoefte in kaart, stel je plannen op en voert deze zelfstandig uit.

We zoeken een enthousiaste collega die praktisch, snel en accuraat is. Iemand die zichzelf up-to-date houdt over recente ontwikkelingen in online communicatie en die bij het ontwikkelen van een campagne het juiste online-advies geeft. Je stelt je flexibel op en bent bereid om bij te springen als collega’s jouw ondersteuning nodig hebben.

Herken jij je in onderstaande functie-eisen en ben jij dat communicatietalent dat in een dynamische omgeving het beste tot zijn/haar recht komt, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Functie-eisen:

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding richting communicatie en/of marketing; bij voorkeur met een specialisatie in online communicatie
  • Relevante werkervaring, bij voorkeur minimaal 2-3 jaar als communicatie medewerker met nadruk op online communicatie
  • Ervaring met online campagnes en communicatief begeleiden van projecten
  • Je hebt kennis van SEO, SEA en social media marketing;
  • Kennis van en ervaring met WordPress (HTML & installeren en opmaken van templates), Mailchimp, Google Analytics, Google Adwords en bij voorkeur ook Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator
  • Affiniteit met het thema energietransitie
  • Uitstekende vaardigheden in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Duits is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is zo snel mogelijk. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Wij bieden een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie

Meer informatie over deze functie kun je inwinnen bij André van Schaik (06-15068097). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra (088-1166800).

Je kunt solliciteren door uiterlijk 11 februari een motivatiebrief en CV te sturen naar hrm@newenergycoalition.org. Sollicitatiegesprekken zullen in februari plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.